Ново отличие за Ботушарова в Съединените щати



13-05-2015 08:29 | Любомир Тодоров

Българската тенисистка Борислава Ботушарова получи поредно признание за представянето си в колежанското първенство на Съединените щати с отбора на своя университет "Олд Доминиън".

Записалата мачове за "Фед къп" бивша държавна шампионка на открито и в зала беше обявена за Новак на годината за Атлантическия регион от Междуколежанската тенис асоциация (ITA). Ботушарова ще бъде наградена на официален обяд за всички победители във вторник.

В края на април Борислава спечели голямата награда за най-добра първокурсничка на годината в колежанската класация All Conference USA. Освен това 20-годишната българка три пъти беше избирана за номер едно за седмицата. Тя завърши сезона с 18 победи и само две загуби на сингъл.

"Борислава Ботушарова се превърна в катализатор за нашата програма, веднага щом пристигна. Тя е всеотдайна и трудолюбива личност във всички аспекти на студентката спортист. Борислава е страхотна съотборничка и фантастичен човек. Развълнуван съм, че получи признание за представянето си през тази година", не спести суперлативите старши треньорът на "Олд Доминиън" Дан Манила пред официалния сайт на университета от щата Вирджиния.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини