Рафаел Надал: Бекхендът ме предаде!



11-05-2015 10:29 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Рафаел Надал не бе тъжен след загубата си с 3:6, 2:6 от Анди Мъри на финала на турнира на червени кортове в Мадрид. Той се появи по-скоро доволен от успешната си седмица и топлината на родната испанска публика. Това бе седми финал в турнира за 28-годишният тенисист от остров Майорка, спечелил тук 4 титли. Статистиката показа, че Рафа бе отбелязал 43 точки в двубоя срещу 56 за британеца. Рафа изпусна 3-те си възможности за пробив и успя да спаси 3 от 6 брейкбола (50% успеваемост за Анди).

„Приемам днешният ден, бе лош за мен, ще се постарая да има малко подобни. Не е момент да бъда тъжен, а позитивен – изживях страхотна седмица в Мадрид след тежък момент в кариерата ми, играта ми прогресира тези дни. – призна Рафа. – Започнах зле мача и после загубих ритъм, не очаквах това. Между 3:0 и 6:3 бе изравнена играта, мисля, че тогава играх по-силно от него – печелих сервисите си, стигнах 15:40 при мой ретур и после друг брейкбол, но не можах да пробия.

Направих две грешки при мой сервис в началото на втория сет, две волета, забих две топки до мрежата, играх много лошо и геймът ми повлия. Бекхендът ми бе ужасен, предаде ме днес и оттам дойдоха проблемите, но ще го оправя! Днес Анди бе по-добрият, игра леко, удобно. Поздравления, играе супер на червено!”

Рафа изпада от Топ 5 за сефте от 10 години, но вярва че връща добрата си игра и самочувствие за предстоящите турнири на червено в Рим и Париж:  

„Тръгвам си щастлив от Мадрид – изиграх добри мачове, особено този срещу Бердих, подобрявам играта си всеки ден, борих се до края срещу Мъри и играх с правилна тактика. Утре тръгвам за Рим, ще трябва бързо да се адаптирам от височина към ниско ниво, сложен турнир е, всички топиграчи са там. Падането от номер 5 до 7 не променя нищо, защищавам 600 точки в Рим, надявам се да се задържа в Топ 8. Ако играя както вчера имам шанс срещу всеки. Имам желание и ще се боря да завърша в Топ 4 годината.”  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини