Роджър Федерер отпадна на старта в Мадрид



06-05-2015 22:42 | Любомир Тодоров

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Водачът в схемата на турнира в Мадрид Роджър Федерер отпадна след първия си мач. Трикратният шампион отстъпи срещу Ник Кириос от Австралия след 7:6(1), 6:7(5), 6:7(12) след два часа и 37 минути игра. Швейцарецът не изглеждаше свеж и със желание за игра от началото на двубоя.

Кириос започна с пробив мача, а след това успя да го затвърди за 2:0. 20-годишният австралиец продължи да сервира уверено. Той поведе с 5:3 и принуди Федерер да подава за оставане в частта. Швейцарецът го направи на нула. След това Кириос вече сервираше за успеха. Роджър не трепна, поведе с 40:0 и върна пробива при третата възможност за 5:5.

Стигна се до тайбрек. В него рекордьорът по титли от Големия шлем направи два минибрейка и стигна до 3:0, което пречупи съперника. При 1:4 съдията на стол даде нов първи сервис на Кириос, което го накара да влезе в пререкания с арбитъра. Естествено тенисистът от Канбера загуби следващото разиграване и от яд удари ракетата в настилката. Федерер стигна до 6:1 и реализира втория сетбол, за да затвори частта за 42 минути.

Водачът в схемата реше да кове желязото докато е горещо. Той започна с пробив втория сет и бързо затвърди. Кириос се поуспокои и успя да върне брейка при 2:2. До края всеки печелеше подаването си и отново развръзката щеше да бъде в тайбрека. В него австралиецът доминираше. Той поведе с 5:0, а след това при 6:2 стигна до четири сетбола. Федерер отрази три, но при четвъртия Ник успя и вкара мача в трета част.

В нея никой не успя да стигне дори до точка за пробив. Третият тайбрек беше неизбежен. И в него равновесието се запази. Кириос стигна до мачбол при 6:5 точки, но Федерер го спаси с ас №16. Имаше нова размяна на полетата при 9:9 като 33-годишният швеийцарец първо имаше мачпойнт, а после съперникът му изпусна два. При 12:12 се стигна след още два мачбола на Ник и един на Роджър. Австралиецът стигна до шеста възможност при 13:12 и този път ликува след форхенд в аут на именития му съперник.

Победителят Кириос очаква в третия кръг Джон Иснър. Американецът се наложи над Томас Белучи от Бразилия със 7:6(5), 6:7(11), 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини