Над 1500 изгледаха тренировка на Надал



04-05-2015 17:01 | Любомир Тодоров

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Интересът в Мадрид към шампиона Рафа Надал е постоянен и нестихващ. На днешната тренировка на левичаря на външния корт №7 в комплекса "Ла Каха Махика" се събраха над 1500 човека.

Рафа тренираше със сънародника си Гийермо Гарсия Лопес и публиката аплодираше всяко ефектно отиграване на Надал.

За сравнение на съседен корт тренираше победителката при жените Мария Шарапова. Не повече от 40-50 човека изгледаха заниманието на приятелката на Григор Димитров. Доста от двубоите вчера и днес се играха пред по-малко публика, отколкото имаше на сесията на Рафаел.

Снощи елитният гурме ресторант и магазин Platea в испанската столица бе домакин на партито на тенисистите, на което беше представен и турнирът. Луксозното заведение се намира в сградата на бивш киносалон. Във фокуса на вниманието на събитието бяха естествено победителите от 2014 година Надал и Шарапова. Присъстваха също собственикът на турнира Йон Циряк, директорът Маноло Сантана, Томаш Бердих, Кеи Нишикори, Милош Раонич, Стан Вавринка, Петра Квитова и Карла Суарес Наваро.

Чехът Бердих има натоварена програма днес. След тренировката си той се включи в демонстративен мач по падел тенис заедно с фенове. Към тях се присъедини и големият испански бегач на дълги разстояние Хосе Мануел "Чема" Мартинес. Шоуто предшества турнира по тази разновидност на тениса с по-малки ракети без кордаж на сините кортове в комплекса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини