Мария Шарапова оптимистка за Мадрид



Мария Шарапова оптимистка за Мадрид
Свързани турнири
Тагове
29-04-2015 08:00 | Любомир Тодоров

Тежък месец и половина преживя Мария Шарапова. След като спечели 17 от първите си 18 двубоя за годината рускинята претърпя три поредни загуби в Индиън Уелс (от Пенета), в Маями (от Гаврилова) и в Щутгарт (от Кербер).

Приятелката на Григор Димитров ще защитава титлата си от 2014 година в Мадрид следващата седмица. Ще възвърне ли магията си Маша в "Ла Каха Махика", пита се официалният сайт на WTA. Бившата номер едно в света и шампионка от "Ролан Гарос" отговаря оптимистично.

"Надявам се успешен остатък на сезона на червени кортове. Вярвам, че ще успея да подобря играта си. Връщам се и към чудесните спомени, които имам на тази настилка. Това винаги ме мотивира още повече. В десетте дни между Щутгарт и Мадрид просто тренирам. Наблягам на физическата подготовка и на кардио упражненията. Това е много важно за клея. Така че чакам с нетърпение следващите турнири и новите възможности да преживея нови прекрасни моменти", коментира третата в световната ранглиста Мария.

Статистиката я подкрепя. В последните три години червените кортове са най-успешната настилка за най-богатата спортистка в света. Тя е спечелила 54 победи от 59 мача на нея от началото на 2012 година. На турнира в Мадрид Шарапова има 13 успеха от 15 двубоя. Единствено Серина Уилямс е успявала да я победи в испанската столица.

Миналата година Маша стигна до титлата, след като записа победи над тенисистки от Топ 5 в последните си три двубоя. Тя надигра последователно Ли На и Агниешка Радванска, а на финала се справи със Симона Халеп, която в понеделник я извести от второто място в класацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини