Пол Макнами идва отново в България



27-04-2015 12:01 | Любомир Тодоров

Австралийският специалист Пол Макнами се завръща в България, за да проведе тренировъчен лагер с най-добрите български тенисисти на възраст до 12 години. Едноседмичното обучение започва на 11 май и ще се проведе на кортовете на Националния тенис център в Борисовата градина в София.

Лагерът е в продължение на партньорството на БФ Тенис с едно от най-известните имена в света на тениса.  Още през февруари Макнами обеща, че ще работи в тясно съдружие с родната централа за развитие на младите български таланти и популяризиране на играта сред подрастващите. Освен това той участва в подготовката на националните ни за Купа "Дейвис" за двубоя срещу Латвия.

Австралиецът притежава изключително богат опит в отборната надпревара, която е печелил два пъти и неговите ценни съвети спомогнаха за постигането на крайната победа. Уникалното в предстоящия лагер е, че децата, които ще участват в него, ще имат възможността да бъдат придружени от личните си треньори, които също ще преминат своеобразен обучителен курс при Макнами.

Това е поредната възможност, която БФТ предоставя на родните специалисти, след като само преди няколко дни 25 наши треньори от цялата страна завършиха успешно и третия, последен, модул от обучението си по новата методика на Международната федерация по тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини