Разследват Бушар за поведението й в мача за "Фед къп" (+ВИДЕО)



26-04-2015 09:12 | Любомир Тодоров

Несгодите на Южени Бушар се пренесоха и извън него. От Международната тенис федерация (ITF) обявиха, че са започнали разследване за поведението на седмата в световната ранглиста по време на церемонията по теглене на жребия за плейофа за "Фед къп" между Канада и Румъния в Монреал.

Бушар отказа да се ръкува с румънката Александра Дюлгеру по време на официалната фотосесия. Обяснението на блондинката беше, че не е подала ръка, защото не искала да пожелава успех на съперничката си.

Журналисти от румънското издание Ziare.com отправиха запитване до ITF относно постъпката на канадката. В отговор Федерацията обяви началото на разследването, но неин говорител заяви, че поведението на Южени не противоречи на правилата на организацията.

"Постъпката на Бушар не краси нашия спорт, но в същото време не противоречи на съществуващите правила, доколкото те не забраняват отказа от ръкостискане по време на подобни церемонии", смятат от тенис централата.

Съгласно правило №17 от кодекса на ITF обаче, тенисистите са длъжни да спазват принципите на феърплея както на корта, така и извън него. В случай на нарушение на правилото, състезателят може да бъде глобен с до 10 000 долара.

 

Ето и видео от ситуацията:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини