Кардио тенисът с първи стъпки в България



25-04-2015 14:50 | Станко Димов

Дългоочакваното събитие вече е факт. Големият интерес и вълнение към най-новата услуга, която предлага Националния тенис център, намери своята реализация в провелата се през седмицата демонстрация по Кардио тенис.

Първата група желаещи да опитат от това нестандартно преживяване не остана разочарована. В рамките на 60 минути участниците се забавляваха под ръководството на Веселина Желязкова, която и занапред ще води заниманията по тази фитнес програма. След дълги години активна треньорска дейност в Меката на фитнеса Ню Йорк, нашата известна състезателка се завръща с много хъс, енергия и желание да внесе ново настроение на корта.

„Кардио тенисът е преди всичко фитнес програма, която съчетава основни движения от тениса с аеробни упражнения. Високата динамика на действия натоварва всички мускулни групи в тялото. Подходящ е както за професионални тенисисти и спортисти, така и за хора, които никога досега не са излизали на корта“, споделя Веселина.

Тя е сертифициран треньор по тенис от USPTA – асоциацията на американските тенис треньори и дълги години работи отвъд океана. В последните 6 години преди завръщането си в България Веселина води часове по Кардио тенис в Ню Йорк.

„Хубавата музика, доброто настроение и любовта към спорта са обединяващите фактори, които по време на Кардио тениса. Набляга се най-вече на непрекъснатото движение, на това да се държи висок пулс на участниците. Използвам основни удари от тениса и различни комбинации от фитнеса и аеробиката. Отстрани на корта има наредени различни препятствия, въжета, ластици. Почивките са минимални, за по една глътка вода, защото ритъмът е много важен“, обяснява Веселина.

Тя остана доволна от големия интерес и ентусиазмът на участниците, сред които имаше и бивши професионални тенисисти, а редом до тях се включиха и хора, които за пръв път в живота си хванаха ракета в ръка. 

Часовете по Кардио тенис ще се провеждат пет дни в седмицата, като програмата на тренировките може да намерите на сайта на Националния тенис център -bgtenniscenter.com.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПЪРВИЯ УРОК ПО КАРДИО ТЕНИС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини