Шарапова сред 100-те най-влиятелни личности в света



30-06-2010 11:03 | Станко Димов

Тенис иконата Мария Шарапова получи поредното си признание. Трикратната носителка на трофеи от Големия шлем стана единствената рускиня, която намери място в класацията на 100-те най-влиятелни личности в света, публикувана в началото на седмицата от списание "Форбс".

 

От изданието са категорични, че много травми на Шарапова през последните години са причината за спада и с няколко позиции в класацията. В момента Шарапова е 81-а, а преди година бе под номер 76.

 

Въпреки това Шарапова остава най-богатият атлет сред жените, като заработва около 22 милиона долара за календарна година. Рускинята редовно участва в реклами на някои от най-големите световни марки като Canon, Prince, Tiffany, Tag Heuer и Land Rover.

 

Другата тенисистка, която намира място в Топ 100 на класацията на "Форбс" е по-малката от сестрите Уилямс, която на година заработва около 3 пъти по-малко от Маша. Третата най-популярна тенисистка - Ана Иванович, не намери място в класацията.

 

На върха на класацията е Опра Уинфри, а след нея се нареждат певицата Бийонси, директорът на филмите "Аватар" и "Титаник" Джеймс Камерън и поп-певицата Лейди Гага.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини