Весели отстрани Карлович и е на полуфинал в Букурещ



24-04-2015 16:13 | Любомир Тодоров

Седмият поставен в Букурещ чех Иржи Весели се класира за третия си полуфинал в турнир на АТР тази година. Той победи №3 в схемата на турнира на клей Иво Карлович с 6:4, 6:4 за 78 минути игра.

В двубоя на гигантите (Весели е висок 198 см, а Карлович - 210 см) хърватинът наниза 11 аса. Но 20-годишният левичар от Прибран успя да направи по един пробив във всеки сет и същевременно да отрази и трите брейк пойнта на Иво, за да спечели срещата.

"Това е третият ми полуфинал, което е чудесно. Имам самочувствието, че мога да стигна до финала. Получих съвети след загубата ми от Иво миналата година в Дюселдорф. Бях готов да играя два или три тайбрека, но съм щастлив, че успях да реализирам шансовете си за пробив", заяви Весели, който през януари спечели титлата в Оукланд.

Следващият съперник на чешкия тенисист ще бъде Даниел Химено-Травер, който победи трикратния шампион в румънската столица Жил Симон с 6:7(5), 6:4, 6:2.

Испанецът Гийермо Гарсия Лопес също продължава. Петият поставен отстрани №4 и миналогодишен съперник на финала на Григор Димитров Лукаш Росол от Чехия с 6:4, 7:6(7). Лопес ще се изправи срещу №2 Гаел Монфис. Французинът се наложи над  Симоне Болели от Италия с 6:3, 7:6(4).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини