Руседски: Джокович ще стане „Краля на клея”, ако спечели в Париж



21-04-2015 16:30 | Станко Димов

Британецът Гред Руседски засипа с похвали играта на Новак Джокович. Бившият №4 в света смята, че сърбинът може да стане новия „Крал на клея”, ако успее да спечели титлата от „Ролан Гарос” – единсвеният мейджър трофей, който липсва във витрината на Ноле.

„Предишният път, когато Рафа се завърна на корта след продължително отсъствие, той спечели 10 титли (в рамките на сезона). Сега никой не очаква това от него, но той има достатъчно време, за да навлезе в най-добрата си форма на „Ролан Гарос”. Феновете на Надал не трябва да се притесняват – той подобрява играта си всяка седмица. Няма да бъде изненада, ако спечели титлата в Барселона, което ще му даде допълнителна увереност за следващите турнири в Мадрид и Рим”, коментира Руседски.

„Джокович е напълно завършен играч. Той се движи добре, взима топката рано. В Монте Карло показа, че е подобрил и началния си удар. Ясно е, че неговата голяма цел е „Ролан Гарос”. Ако успее да спечели в Париж, то той ще стане новия „Крал на клея”. Той е изпълнен с увереност, сякаш знае, че никой не може да го победи. В момента той просто няма слабо място, а това е голям плюс”, каза още Руседски.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини