Обзор на седмицата: Ноле вдигна два трофея



20-04-2015 15:00 | Tennis24.bg

Новак Джокович записа пореден рекорд! В неделя сърбинът стана първият тенисист в историята, който печели първия за сезона турнир от Големия шлем и първите три „Мастърс 1000” надпревари. Това стана факт, след като сърбинът триумфира „у дома” в Монте Карло, побеждавайки на финала Томаш Бердих. За Ноле това бе втори триумф в Княжеството след успеха му през 2013-та. След финала Джокович се похвали, че за първи път от доста време насам няма да гони полети и да стяга багажи, тъй като живее в Монте Карло и ще остане там в следващите дни, отдавайки се на заслужена почивка.

Освен трофея в Монте Карло, Джокович получи още една награда през седмицата, след като бе обявен за най-добър спортист за 2014-та година и получи отличието „Лауреус”.

Седмицата бе успешна и за Григор Димитров. За първи път от януари насам българинът записа две последователни победи в тура. Гришо успя да изкове 3 успеха в Монте Карло – над Вердаско, Фонини и Вавринка, преди да отпадне на четвъртфиналите, където отстъпи пред Монфис. За втори път в кариерата си Димитров достигна до Топ 8 в Монте Карло (2013).

Американците Боб Брайън и Майк Брайън също ще запомнят с добро изминалите 7 дни. Те успяха да спечелят надпреварата на двойки в Монте Карло и вече имат впечатляващите 106 трофея във витрината си.

Седмицата не бе особено успешна за първите ни ракети при дамите – Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева. Пловдивчанката регистрира загуба още в първи кръг на квалификациите на силния турнир в Щутгарт, двубоите от основната схема на който започват в понеделник. Софиянката от своя страна успя да преодолее първия кръг на пресявките, но отпадна след втория и също не успя да достигне до основната схема в германския град.

Провал в квалификации претърпя и Александър Лазов, който не успя да достигне до основната схема на АТР 250 турнира в Букурещ, където шампион миналата година стана Григор Димитров.

През уикенда се изиграха и полуфиналите от Световната група във „Фед Къп”, неофициално световно отборно първенство за жени. Чехия се справи изразително с Франция и за четвърти път в последните 5 години ще играе на финал. Съперник на чехкините в спора за трофея ще бъде Русия.

През седмицата се проведе и един турнир от календара на WTA. Телиана Перейра от Бразилия увенча фантастичното си представяне на турнира на клей в Богота, Колумбия, със спечелване на титлата от състезанието от категория "интернешънъл". На финала тя се наложи над №5 в схемата Ярослава Шведова (Казахстан) със 7:6(2), 6:1, за да донесе на родната си Бразилия първа титла от турнир на WTA от 27 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини