Перейра донесе първа титла на Бразилия от 27 години



20-04-2015 08:14 | Любомир Тодоров

Телиана Перейра увенча фантастичното си представяне на турнира на клей в Богота, Колумбия, със спечелване на титлата от състезанието от категория "интернешънъл".

На финала тя се наложи над №5 в схемата Ярослава Шведова (Казахстан) със 7:6(2), 6:1, за да донесе на родната си Бразилия първа титла от турнир на WTA от 27 години. През април 1987-а Нейже Диаш триумфира в Барселона. Това се е сбучило няколко месеца преди да се роди самата Перейра.

По пътя си в Богота Телиана отстрани четвъртата поставена Франческа Скиавоне, а на полуфиналите победи и водачката Елина Свитолина. На финала тенисистката от Куритиба изоставаше с 2:4 срещу Шведова, но успя да навакса и до края на двубоя доминираше на корта. Успехът я изстреля до №81 в света.

"Това беше най-хубавата седмица в живота ми! Когато дапочнах да тренирам, мечтаех да спечеля титла и ето, че успях да го постигна. Играх на турнира в Меделин преди да дойда тук, което ми помогна, защото е на същата надморска височина", разкри бразилката при награждаването, на което присъства и Мис Колумбия.

Триумфът на тенисистки от най-голямата държава в Южна Америка продължи и при двойките. На финала младите бразилки Паула Гонсалвеш и Беатрис Хадад Мая се наложиха над Ирина Фалкони и Шелби Роджърс от Съединените щати с 6:3, 3:6, 10-6 и спечелиха за първи път титла.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини