Ноле: Надал е най-великият състезател на клей, няма спор



19-04-2015 13:35 | Станко Димов

Новак Джокович не скри задоволството си от победата с 6:3, 6:3 над Рафаел Надал, която го класира за финал на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Ето какво каза сърбинът след двубоя:

„Започнах слабо, а в същото време той стартира много агресивно, играеше добре и сервираше добре. Проби ме, а след това имаше и точка за втори пореден пробив. В този момент изиграх няколко добри точки. Спечели много важен гейм и не му позволих да поведе с 3:0.

Постепенно започнах да влизам в ритъм и да изпълнявам тактиката си. Беше битка. Мисля, че ключовите моменти и в двата сета бяха при 3:3. Аз бях в състояние да се наложа тогава и спечелих.

Когато се изправиш срещу някого, който е печелил толкова много двубои на клей кортове, той (Надал) без съмнение е най-добрият тенисист на клей в историята, трябва да се възползваш от възможностите, които ще се открият в течение на двубоя. Трябва да си готов да направиш крачка напред.

Това е единственият начин да победя Надал, особено на клей – като бъда агресивен. Честно казано съм много доволен от играта си. Като изключа първите 3 гейма, които бяха по-трудно за мен, представянето ми беше много солидно”. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини