Телиана Перейра отстрани Елина Свитолина в Богота



19-04-2015 08:42 | Любомир Тодоров

Бразилката Телиана Перейра поднесе изненада на полуфинала на турнира на клей в колумбийската столица Богота, като отстрани водачката в схемата Елина Свитолина от Украйна със 7:6(7), 6:3.

Перейра стана първата бразилска тенисистка на финал в състезание от календара на WTA от април 1988 година, когато Нейже Диаш спечели титлата в Барселона. Това е било няколко месеца преди раждането на Телиана на 20 юли същата година.

В първия сет и двете сервираха безгрешно и се стигна до тайбрек. В него 20-годишната Свитолина поведе с 5:2 точки, но в крайна сметка южноамериканката навакса и спечели частта.

Във втората Перейра направи решителен пробив за 5:3 и след това в маратонски гейм реализира четвъртия си мачбол с красиво воле.

За титлата в Богота бразилката ще спори с №5 в схемата Ярослава Шведова (Казастан), на която се наложи да излиза два пъти на корта. Първо доигра спряния при 7:5, 3:1 заради мрак четвъртфинал срещу израелката Юлия Глушко и го спечели с крайното 7:5, 6:3. След това в полуфинала Шведова отстрани надеждата на домакините Мариана Дуке-Мариньо с 6:4, 3:6, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини