Ли На посланик на турнира в Жухай



17-04-2015 14:52 | Любомир Тодоров

За да отбележи 200 дни до началото на турнира WTA Elite Trophy в китайския град Жухай, организаторите обявиха, че легендата Ли На ще бъде официален посланик на състезанието.

Наследникът на Турнира на шампионките, чието последно издание беше в София миналата година, започва на 2 ноември и е ще бъде с награден фонд 2,15 милиона долара (в България той беше 750 000). Той ще се провежда в Жухай до 2019 година.

WTA Elite Trophy ще се проведе в новия тенис център на остров Хенсин и в него ще участват 12 тенисистки, разделени на четири групи. Т.е. турнирът се връща към определяния като неуспешен вариант, когато състезанието се провеждаше в Бали. Право да играят ще имат намиращите се от девето до 19-о място в ранглистата, а ще има и една "уайлд кард". В София участваха шест тенисистки спечелили поне една титла от категория "интернешънъл" през сезона и две с "уайлд кард", което беше оценено като прекалено при този формат.

Победителките в четирите групи на "Мастърс Б" ще играят на полуфинали, а спечелилите в тях ще спорят за титлата. Ще има и турнир на двойки, нещо което липсваше в шестте издания на Турнира на шампионките. Шест дуета, разделени в две групи ще участват. Победителите в тях играят финал.

Град Жухай е разположен на южното крайбрежие на Китай, близо до Хонконг и Макао. Миналата година той беше обяване за най-добър за живеене в най-многолюдната държава на планетата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини