Федерер: Не се чувствам комфортно, предстои ми много работа



17-04-2015 09:44 | Станко Димов

Роджър Федерер не успя и в 12-ия опит да спечели турнира в Монте Карло. Швейцарецът напусна надпреварата в трети кръг, след като претърпя загуба с 0:2 сета от Гаел Монфис.

„В самото начало на сезона на клей сме. Ще ми отнеме известно време, преди да се чувствам на 100% комфортно на тази настилка. Не са много момчетата, които играят перфектно тази седмица. Във всеки случай седмицата беше добра за мен, изиграх няколко двубоя, тренирах с най-добрите в света. Ще се опитам да бъда по-позитивен сега”, коментира Федерер.

„Има много неща, които мога да направя по-добре на корта. Не сервирах добре, не се справих и със слайса от бекхенд. Има някои неща, които трябва да подобря. Трябва да приема грешките в играта ми и да започна да ги изчиствам”, категоричен е швейцарецът.

„Мисля, че единственото нещо, което мога да направя е да изляза на корта и да тренирам. Имам нужда от часове на корта. С моя екип ще анализираме тренировките, ще се опитаме да решим проблемите”.

Едва за втори път от „Ролан Гарос” миналата година, Федерер отпада на турнир преди четвъртфиналната фаза. Швейцарецът започна сезона на клей с участие на два поредни финала – в Дубай и Индиън Уелс.

„Много съм щастлив от свършената работа, както и от начина, по който се чувствам физически и ментално. Ако изключим ранното ми отпадане в Австралия, показвам изключително постоянство в изявите си. Загубата от Гаел няма да ме смути, тъй като сме в началото на сезона на клей. Разбира се, че исках да се представя по-добре, но Монфис игра по-добре”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини