Шампионът Вавринка загуби само 2 точки на първи сервис (+ВИДЕО)



15-04-2015 13:51 | Любомир Тодоров

Защитаващият титлата си от "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло Стан Вавринка показа класа при първата си поява на корта. Седмият поставен швейцарец се наложи с 6:1, 6:4 за 72 минути над клей специалиста Хуан Монако от Аржентина. В третия кръг Стан ще играе с Григор Димитров.

Вавринка реализира 19 от 21 разиграни точки при негово първо подаване. Той оползотвори обаче едва пет от 14 възможности за пробив, но и това бе достатъчно за победата на 30-годишният тенисист от Лозана.

Швейцарецът, който е №9 в световната ранглиста, започна сезона отлично с титли в Ченай и Ротердам и полуфинал в Мелбърн. След това формата му спадна, но сега отново показа, че е във възход. Самият Стан призна, че е щастлив, че играе на клей отново и се чувства чудесно.

Димитров отстъпва с 1-2 победи на Вавринка в досегашните им двубои. Успехът на Гришо дойде в последния мач миналата година на трева, на полуфиналите на турнира в "Куинс клъб" с 6:2, 6:4. Съперникът му е печелил на твърди кортове на Откритото първенство на Австралия през 2011 г. и на клей в Мадрид през 2013 г.

Българинът ще се опита да спечели и първа победа над състезател от Топ 10 за 2015 година. До момента той загуби и двата си мача срещу представител на елитната десетка. Григор отстъпи на №2 Роджър Федерер на полуфинала в Бризбън и от №6 Анди Мъри на осминафинал в Мелбърн.

Миналата година Димитров записа 4 победи и 9 загуби срещу тенисисти от Топ 10, а общият му баланс до момента е 8-35.



Ударът на деня в изпълнение на Вавринка:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини