Шарапова пропуска "Фед къп" заради травма



14-04-2015 20:00 | Любомир Тодоров

Мария Шарапова съобщи, че няма да може да вземе участие в полуфинала за "Фед къп" срещу отбора на Германия на 18 и 19 април в Сочи.

"С нетърпение очаквах да се върна в Сочи. За първи път ми се случваше такова нещо: да играя в града, в който съм израснала. С моя екип специално промених програмата си, за да играя за Русия. Но за съжаление контузията в крака не ми позволи да се подготвя напълно за този двубой, така че едва преди няколко дни се завърнах на корта и направих първи тренировки", заявява приятелката на Григор Димитров, цитирана от пресслужбата на Руската тенис федерация.

"Трябва да съм в оптимална форма, за да мога да помогна на отбора в полуфинала за "Фед къп" срещу толкова силен съперник. За съжаление времето за възстановяване не ми стигна. Уверена съм, че страхотната публика и любителите на тениса в Сочи ще отидат в "Адлер Арена" и ще подкрепят от душа отбора", завършва Шарапова.

На сайта на турнира не е обявено коя тенисистка ще замени Маша и ще се присъедини към Светлана Кузнецова, Анастасия Павлюченкова и Елена Веснина.

Не е ясно и колко време ще се възстановява втората в световната ранглиста рускиня и дали ще защитава титлата си от турнира в Щутгарт следващата седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини