Григор Димитров спечели драматично в 3 сета



14-04-2015 17:39 | Любомир Тодоров

Деветият в схемата на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло Григор Димитров се класира за втория кръг. В дебюта си на клей на сингъл българинът се наложи в драматичен двубой над опитния Фернандо Вердаско с 6:4, 4:6, 6:4 след 2 часа и 27 минути игра.

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

Българинът започна със самочувствие мача. Той постигна пробив за 2:1 и го затвърди. В деветия гейм Димитров имаше два сетбола, но левичарят от Мадрид успя да се спаси. След това Григор сервираше за спечелване на частта. Той поведе с 40:0 и този път реализира първата си възможност с великолепно стоп воле за радост на българските фенове на трибуните и своя баща Димитър Господинов, който беше в ложата му. Сетът продължи 43 минути.

В началото на следващата част хасковлията допусна двойна грешка, а след това Вердаско стигна до първата си точка за пробив, но Гришо се защити умело и взе подаването си за 1:1. Димитров трябваше да спасява нови две точки при 15:40 в шестия гейм, но отново се справи, благодарение на отлично насочен начален удар и агресивна игра. Самият хасковлия стигна до брейк пойнт в деветия гейм, но не успя да го направи. След това той сервираше за оставане в частта при 4:5. Димитров отрази 5 сетбола в един маратонски гейм, преминал през 8 равенства. При шестия Вердаско спечели след форхенд на Григор в мрежата.

Българинът проби за 2:1 в решителния сет. Той продължи да доминира, а съперникът му увеличи процента на грешките, което доведе и до втори брейк. Веднага след това 31-годишният Вердаско върна единия пробив за 2:4. Стигна се до 5:4 и Димитров сервираше за победата. В този гейм той отрази цели седем точки за пробив. До четвъртата се стигна след сбъркан смач от негова страна, което накара баща му да се хване за главата. Григор не се предаде, стигна до мачбол и ликува, след топка в аут на испанеца.



Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста, където е №11. Във втори кръг в Монте Карло го очаква 28-ият в класацията Фабио Фонини от Италия. Двамата са си разменили по една победа през 2013 година на твърди кортове. Двубоят на Григор ще бъде в сряда по обяд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини