Радванска на полуфинал след само 2 загубени гейма



11-04-2015 07:40 | Любомир Тодоров

Водачката в схемата на тенис турнира в зала в полския град Катовице Агниешка Радванска с лекота се класира за полуфиналите. Местната фаворитка победи с 6:1, 6:1 чехкинята Клара Коукалова само за 57 минути игра.

Полякинята доминираше в двубоя от първата точка. Показателен е и фактът, че дори в двата гейма, които загуби, Радванска имаше точки за спечелването им.

"Бях много мотивирана и всичко ми се получаваше. Смятам, че играх солидно от самото начало. Не очаквах толкова бърза победа, но играх добре", заяви деветата в света Ага.

Последното препятствие за нея преди финала се казва Камила Джорджи. Финалистката от миналата година и трета поставена се наложи над рускинята Елизавета Куличкова с 6:3, 6:4. И в двата сета влязлата в схемата с "уайлд кард" Куличкова вземаше аванс, който Джорджи успяваше да навакса. В първата част италианката губеше с 1:3, но направи серия от 5 поредни гейма. Във втората от 0:4 Камила се вдигна и направи обрата.

Радванска е спечелила единствената среща с Джорджи, но това е било преди 3 години.

В другия полуфинал се срещат две от изгряващите звезди в женския тенис. Това са Анна Каролина Шмидлова от Словакия и белгийката Алисън ван Аутванк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини