Квитова разкри мистерията около отсъствието й от корта



Квитова разкри мистерията около отсъствието й от корта
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-04-2015 16:17 | Станко Димов

Шампионката от Уимбълдън Петра Квитова най-после внесе яснота около физическото си състояние. Чехкинята отказа участие от двата силни турнира в САЩ – Индиън Уелс и Маями, като не разкри конкретна причина за решението.

Това логично даде начало на куп спекулации, като в един момент се заговори, че Квитова може да е бременна, или че дори мисли за отказване. Ето обаче каква е истината, разказана от самата Квитова:

„Проблемите ми започнаха в края на миналата година, през декември. По време на подготовката за новия сезон аз се чувствах много уморена и празна. След победата ми над Гайдошова в Сидни разговарях с моя екип, ние седнахме на масата и внимателно анализирахме проблема.

Опитахме различни решения, но единственото правилно бе да спра за известно време. Това решение не беше взето никак лесно, обмислях го няколко дни и нощи. Не е истина обаче, че съм мислила за отказване. За радост аз съм здрава и мога да играя”.

Квитова ще се завърне на корта за полуфиналния сблъсък на Чехия с Франция от турнира за „Фед къп” следващата седмица. „Мисля, че най-добрият начин да се завърна на корта е във „Фед къп”, особено когато играем у дома. Двубоите в този турнир винаги са вълнуващи. Надявам се, че Острава ще може да види най-добрата ми страна.

Аз не съм от най-постоянните играчи, не мога да бъда сравнявана с Каролина Вожняцки. На пример аз тренирам много по-малко от останалите. Точно поради тази причина аз и екипът ми решихме да се прицелим в точно определени турнири”.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини