Дел Потро официално стана номер 4 поне за седмица



11-01-2010 02:38 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро официално е новият номер 4 в света. Това стана възможно, след като Анди Мъри не участва на турнира в Доха (Катар), където спечели титлата в предишните 2 години. Така той загуби всички точки от турнир от серията "Мастърс 250" и остана само с 5 по-малко от аржентинеца. Това разбира се е върхово постижение за гиганта от Тандил.

Тази позиция има голямо значение главно за разпределянето на схемата на Australian open. На практика, ако Анди Мъри бъде поставен пети в нея, ще трябва да играе още на четвъртфинал с някой от "голямото каре" - Дел Потро, Джокович, Федерер или Надал.


Интересното обаче е, че има голяма вероятност това разместване да бъде съвсем за кратко, тъй като Дел Потро пък отказа да защити титлата си в Окланд и след седмица също ще е с 250 точки пасив. Разбира се, това кой ще бъде поставен под номер 4 на Australian open до последно трябва да решат организаторите.

Иначе в световната ранглиста почти няма размествания в топ 20. Гаел Монфис мръдна с едно място до 12-а позиция, докато Станислас Вавринка вече е 19-и в света.


ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА ПРИ МЪЖЕТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини