България се включи в Световния ден на тениса на маса



06-04-2015 16:55 | Любомир Тодоров

България е сред първите страни, които се включиха в отбелязването на Световния ден на тениса на маса, който е днес, 6 април.

"Това е една хубава инициатива и начин да се чуе и разбере повече за нашия прекрасен спорт. Световният ден е в понеделник, затова решихме да го честваме с турнирите, които се изиграха през уикенда. Това бяха състезания до 12 години "Млад олимпиец" в цялата страна, кръгът от Висшата лига при мъжете в Панагюрище и от първата четворка при жените в София и др.", обясни генералният секретар на БФТТ Михаил Фролошки пред Tennis24.bg.

Над 100 събития в повече от 50 държави са предвидени по тази инициатива, която се провежда за първи път тази година. Темата на деня е "Тенис на маса за всеки и навсякъде".

"Не очаквахме толкова много събития от страна на местните федерации. Като за първа година мислихме, че ще има не повече от 40, но очакванията ни бяха надминати с пъти", призна директор прогрпама за развитие в международната федерация ITTF Леандро Олвеш.

В Световния ден се включиха и градове като Берлин, Лондон, Париж, Ню Йорк, Мумбай, Манчестър, Техеран, Цюрих и Аман, както и домакинът на започващото на 26 април световно първенство - китайският град Сужу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини