Димитър Кузманов вече е втора ракета на България



06-04-2015 09:34 | Любомир Тодоров

От 6 април Димитър Кузманов официално е втори по ранкинг български тенисист. Благодарение на титлата в Анталия 21-годишният национал за Купа "Дейвис" изкачи 30 позиции до рекордното за него 314-о място в световната ранглиста на АТР.

Кузманов измести Димитър Кутровски, който загуби 36 места и вече е №332. Съвсем близо до него е и друг национал - Александър Лазов, който е на върховото за него 336-о място в класацията. Двамата национали тази седмица играят в чалънджъра м Батман, Турция.

В челото Григор Димитров запази 11-ата си позиция в ранглистата. През Страстната седмица най-добрият спортист на България се готви за  началото на сезона на клей на турнира в Монте Карло. Ден преди началото на състезанието в Княжеството на 12 април Димитров ще участва в демонстративен мач срещу Рафаел Надал като част от благотворителна кампания.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

При дамите Цветана Пиронкова изгуби две места и е №52 в класацията. Сесил Каратанчева изкачи 11 позиции до №109 и е много близо до завръщане в Топ 100 след доброто си представяне до момента в Чарлстън.

Рекордно класиране в ранглистата отбелязаха Джулия Терзийска и Петя Аршинкова. Софиянката прелетя 49 места до №436, а младата пловдивска тенисистка изкачи две позиции до 702-ата.





РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини