Хингис и Мирза триумфираха и в Маями



06-04-2015 08:06 | Любомир Тодоров

Мартина Хингис от Швейцария и индийката Саня Мирза станаха шампионки на двойки на турнира от категория "премиер задължителен" в Маями. Те триумфираха и при дебюта си като дуо в Индиън Уелс.

На финала новосформираният дует се наложи над вторите в схемата рускини Екатерина Макарова и Елена Веснина със 7:5, 6:1.

В първия сет Хингис и Мирза губеха с 2:5, но оттам спасиха сетбол и влязоха в серия от осем поредни спечелени гейма до 7:5, 3:0. След това лесно приключиха срещата.

"Най-важното нещо беше, че нито за момент не спряхме да вярваме, че сме велик отбор. Те изиграха страхотен първи сет, но ние непрестанно се опитвахме да останем в него и да използваме шансовете си. Ние изграждахме всяка точка, всъщност това правихме и миналата седмица", разкри Хингис.

В първите си два турнира заедно Мартина и Саня записаха впечатляващата серия от 10 поредни победи и 20 спечелени сети и нито един загубен. Титлата беше 43 на двойки за швейцарката, който има толкова и на единично, и 25-а за индийската й партньорка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини