Джокович на 45-и полуфинал в "Мастърс 1000"



03-04-2015 07:47 | Любомир Тодоров

Четирикратният шампион от турнира в Маями от сериите "Мастърс 1000" Новак Джокович стигна до полуфинала. Световният номер едно се наложи в оспорван двубой над №7 в ранглистата Давид Ферер със 7:5, 7:5 и поразвали настроението на испанеца, който празнуваше 33-ия си рожден ден.

Така Ноле е само на две победи от исторически хеттрик. При нова титла във Флорида би станал първия с три успеха в Индиън Уелс и Маями в един сезон. Сърбинът и Роджър Федерер са единствените с по две такива победи.

Ферер пое инициативата в началото и постигна първия проби, а после поведе с 4:1. В този момент Джокович намери правилния си ритъм. Той върна брейк след един маратонски гейм и до края на сета беше неудържим. Във втория младият баща стигна до мачбол при сервис на испанеца и 5:4, но рожденика се спаси. При следващото му подаване обаче 27-годишният белградчанин беше безпощаден и спечели срещата. Новак победи Давид за осми пореден път.

Джокович се класира за своя 45-и полуфинал в сериите "Мастърс 1000"., където има 21 трофея. За да защитава титлата си той трябва да преодолее изненадващия си опонент Джон Иснър.

Ноле води с 6-2 победи срещу американския гигант, който снощи отстрани Кей Нишикори, а преди това преодоля Милош Раонич и Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини