Анди Мъри и Томаш Бердих пак се срещат на полуфинал



Анди Мъри и Томаш Бердих пак се срещат на полуфинал
Свързани новини
Свързани турнири
Тагове
02-04-2015 08:14 | Любомир Тодоров

Двукратният шампион от турнира в Маями Анди Мъри и финалистът от 2010 г. Томаш Бердих ще се срещнат в първия полуфинал на състезанието от сериите "Мастърс 1000". Двамата играха на този етап на Откритото първенство на Австралия през януари, когато шотландецът се наложи в четири сета.

Третият в схемата Мъри се наложи над 21-годишния австриец Доминик Тийм с 3:6, 6:4, 6:1 за един час и 44 минути игра. Младокът реализира единствената си възможност за пробив в първия сет, което му беше достатъчно, за да вземе сета.

Олимпийският шампион намери своя ритъм и изравни сетовете, като постигна два брейка, а допусна един. В заключителната част Анди беше неудържим. Той загуби само три точки на свой сервис и реализира две от трите си възможности за пробив.

"Очаквах труден мач, защото той победи много добри тенисисти тази седмица. Когато оставите Доминик да диктува разиграването, той удря топката много силно и от двете страни. Щастлив съм, че продължава", коментира Мъри, който тренира по три месеца на кортовете в "Крандън Парк" в Ки Бискейн.

Томаш Бердих, който е №8 в схемата, победи за час и половина аржентинеца Хуан Монако с 6:3, 6:4. Срещата беше равностойна. В началото на първата част имаше размяна на пробиви. Чехът постигна втори за 5:3 и после затвори сета със сервис гейм на нула. Следващата част се разви по почти идентичен начин. Бердих направи брейк за 5:4 и последва гейм на нула и победа.

Така 29-годишният Томаш стигна до 17-ия си полуфинал в турнири от "Мастърс 1000". Той ще се опита да стигне и втори финал в Маями, където в спора за титлата през 2010 година отстъпи на Анди Родик.

Бердих води със 7-6 победи срещу Анди Мъри.

Днес са останалите два четвъртфинала в турнира. В тях двойките са Новак Джокович - Давид Ферер и Кей Нишикори - Джон Иснър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини