Петкович е първата полуфиналистка в Маями



31-03-2015 22:15 | Станко Димов

Андреа Петкович е първата, която си осигури място на полуфиналите на силния турнир в Маями. Това стана факт, след като германката се наложи с 2:0 сета над една от новоизгряващите звезди на WTA Каролина Плишкова, в отделните части 6:4, 6:2.

Двубоят между двете бе изключително равностоен в първите 8 гейма, в които на Петкович на няколко пъти й се налагаше да отразява точки за пробив. Тя обаче се справи безупречно, а от 4:4 в първия сет записа серия от 5 последователни гейма на сметката си, което й осигури преднина 6:4, 3:0.

До края шампионката от последното издание на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София не допусна изненади и се поздрави с успех в два сета.

„В началото играе много добре, но имах проблеми при сервис, защото заради слънцето не можех да видя къде попада топката. Това ме измъчваше. В същото време Каролина също игра на висота. В края на първия сет имах късмет, а след това нещата се наредиха отлично за мен”, коментира Петкович след срещата.

В спор за място на финал Петкович ще се изправи срещу победителката от двубоя Карла Суарес Наваро – Винъс Уилямс, които излизат на корта в ранните часове на сряда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини