Рафа Надал: Този път проблемът не е физически



30-03-2015 15:26 | Станко Димов

Рафаел Надал допусна изненадваща загуба в трети кръг на „Мастърс 1000” турнира в Маями. Испанецът отстъпи в 3 сета пред своя сънародник Фернандо Вердаско, а след срещата призна, че е бил надигран и напълно заслужено напуска турнира.

Бившият №1 в света увери феновете си, че се чувства напълно здрав и че този път физическите проблеми не са в основната за поражението.

„Загубата не е въпрос на тенис, а да успея да се отпусна достатъчно, за да покажа най-добрата си игра. Като цяло играта ми се подобри в последния месец и половина, но в същото време играя много нервно на моменти, особено във важните моменти”, разкри Надал.

„По време на цялата си кариера съм бил в състояние да контролирам нервите ми в 90-95% от двубоите. Сега не е така и това трябва да бъде поправено. Не знам дали ще успея за една седмица, шест месеца или година, но трябва да го поправя.

Това е нещо, което с моя екип трябва да решим. Имам нужда от помощта на моят екип, но също така и мен самия. Точно това ще се опитам да направя. Никой няма да ми помогне, ако аз първо не го направя”, коментира Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини