Шампионът Джокович загуби сет на старта в Маями



29-03-2015 08:45 | Станко Димов

Новак Джокович започна своето юбилейно 10-то участие на „Мастърс 1000” турнира в Маями с победа. Световният №1 загуби сет, но въпреки това гарантира мястото си в следващата фаза след успех с 6:0, 5:7, 6:1 над Мартин Клижан. 

Джокович, който е 4-кратен шампион от турнира в Маями, е на път да дублира титлите в Индиън Уелс и Маями за втора поредна година и трета общо, ако успее да триумфира в Южна Флорида.

Миналата неделя сърбинът влезе в „Клуб 50”, след като в Индиън Уелс спечели своята 50-та титла, която бе и 21-ва за него от „Мастърс 1000” сериите.

Джокович започна ударно в Маями и взе първия сет с 6:0 след едва 22 минути игра. Клижан обаче не се смути и успя да се върне в двубоя. Словакът пробив Ноле при 5:3 за сърбина във втората част, когато Ноле сервираше за мача, след което успя да измъкне и сета, влизайки в серия от 4 последователни гейма на сметката си. 

В решителната трета част Джокович показа класа и не даде никакъв шанс на съперника си, поздравявайки се с успех.

„Поздравления за Мартин, който се бори докрай и ме принуждаваше да направя още един и още един удар. През втория сет двубоят бе коренно различен от това, което се получи през първия сет. Бил съм в подобни ситуации много пъти в кариерата ми и имам огромен опит, което ми помогна в случая.

Разбира се, че бях разочарован (да загубя втория сет), няма спор в това, но всеки атлет има своите моменти на възходи и падения по време на двубой. Най-важното в подобни ситуации е да не спираш да вярваш в собствените си възможности.

Поздравления и за публиката, която беше страхотна. Тук публиката е изключително интернационална. Има много латиноамерикнци, а те са много емоционални. За мен всеки един момент на този корт е специален”, коментира Джокович.

В трети кръг водачът в схемата ще срещне квалификанта Стив Дарси, който успя да се справи с Жил Мюлер в 3 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини