Младата надежда на Испания спря Каратанчева в Маями



27-03-2015 20:37 | Станко Димов

Световната №19 Гарбине Мугуруса се наложи с 2:0 сета над Сесил Каратанчева и се класира за трети кръг на турнира в Маями. В отделните части испанката се наложи с 6:1, 6:3 в двубой, който продължи по-малко от час.

Това беше първи дуел между двете, а младата испанка загатна, че не случайно е считана за една от новоизгряващите звезди на WTA. През целия двубой Мугуруса не допусна пробив на своето подаване, като отрази и трите брейк-бола, които се откриха пред Каратанчева в течение на срещата.

От своя страна българката сервира колебливо, като освен четирите пробива допусна и цели седем двойни грешки. Все пак Сесил напуска турнира с 65 точки за ранглистата, в която ще се изкачи с 12 места до №108, както и с чек за малко над 17 000 долара.

 

"Не играх особено добре днес. Нямам време за почивка, защото ще участвам на турнира в Чарлстън. Чак след него ще имам няколко дена отдих", заяви Каратанчева пред Tennis24.bg.

 

Състезанието в Чарлстън, щата Южна Каролина започва на 6 април. То е от категория "премиер" и е на зелен клей. Сесил ще трябва да започне от квалификациите на 4 април.

 

Припомняме, че миналата седмица софиянката достигна до втори кръг и на другия силен турнир в Съединените щати – този в Индиън Уелс. И в двата случая 25-годишната българка премина през квалификациите.

По-късно тази вечер на корта ще видим и Цветана Пиронкова, която също ще има трудна задача – мач срещу Флавия Пенета.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини