Пилоти от Формула 1 получиха урок от световна шампионка



27-03-2015 16:48 | Любомир Тодоров

Ден преди началото на квалификациите за Гран при на Малайзия във Формула 1 пилотите от отбора на "Ред Бул Рейсинг" решиха да вдигнат адреналина с ракети... за скуош. Австралиецът Даниел Рикардо и руснакът Данийл Квят имаха честта да получат урок в "Марина център" в Путраджая от осемкратната световна шампионка и водачка в ранглистата Никол Дейвид.

Малайзийката поизмори двамата пилоти още на загрявката. Автомобилните асове изненадаха Никол с приличната си техника. Веднага се разбра и причината за това. Квят призна, че е играл скуош, докато е бил в Милтън Кийнс, Англия, по време на юношеската си кариера. И Рикардо каза, че няколко пъти е удрял каучуковото топче по стените, но е било отдавна.

Дейвид предложи на съотборниците да изиграят по един гейм срещу нея, след който тя да определи кой е бил по-добър от Даниел и Данийл. Те приеха. Никол спечели и срещу двамата, които проляха доста пот в гонене на топчето по целия корт. Тя обяви Рикардо за победител в задочния двубой.

"Беше страхотно да играем с Никол! Скуошът изисква пълно раздаване. Той е много интензивен и е отлична кардио тренировка. Само след 5 минути се чувствах все едно съм прекарал цял час на корта. За нас беше чудесно, че правихме нещо различно, защото ни очакват три дена на пистата "Сепанг". Победих с малко Дани и няма да крия, че съм много щастлив от това", коментира Даниел Рикардо.

Ракетните спортове са на почит сред пилотите във Формула 1. Себастиян Фетел и Кими Райконен редовно си устройват двубои на игрището за бадминтон като веднъж залогът беше чисто ново Ферари. Бившият световен шампион Дженсън Бътън не криеше, че често играе скуош, за да поддържа физическата си форма след края на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини