Дел Потро: Бях в депресия, основната ми цел е да играя



27-03-2015 15:04 | Станко Димов

Завръщането на корта на Хуан Мартин дел Потро не се ознаменува с победа, но въпреки това аржентинецът е позитивно настроен. В четвъртък вечер той отстъпи с 0:2 сета пред Вашек Поспишил в първия си мач от януари насам.

„Не се чувствам разочарован”, коментира бившият №4 в света. „Трябва да извлека позитивите от завръщането ми. Мисля, че е добър сигнал за бъдещето ми, след като отново съм на корта и играя официални двубои. Засега резултатът не е важен. След срещата нямах никакви физически проблеми”, коментира аржентинецът.

Дел Потро участва е едва 4 турнира през 2014-та, след което се подложи на операция на китката на лявата ръка през март (2014). Той започна сезон 2015 с достигане до четвъртфиналите в Сидни, след което легна под ножа за още една операция на китката.

„Бях изпаднал в депресия (след операциите). Основната ми задача е да играя тенис. Ако трябва да се научи да изпълнявам бекхенд по различен начин (заради операциите), ще го направя. Най-голямата задача пред мен е да остана спокоен психически и да преодолея всички контузии”, категоричен е шампионът от US Open 2009.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини