Изабелла Шиникова печели в Тунис



25-03-2015 20:41 | Любомир Тодоров

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на турнира по тенис в Ел Кантауи (Тунис) с награден фонд 10 000 долара. Водачката в схемата Шиникова победи Каролин Даниел (Германия) с 6:3, 6:2. Така 23-годишната софиянка заработи едва точка за световната ранглиста. На осминафиналите българката, която игра финал в Тунис миналата неделя, ще се изправи срещу Наталия Шипек (Словения).

На турнира в Палм Харбър, щата Флорида, с награден фонд 25 000 долара, Диа Евтимова отпадна в първия кръг. Националката за "Фед къп", преодоля квалификациите, но беше спряна от американката Алекса Глатч, която спечели с 6:7(5), 4:6.

Българката напуска турнира в Съединените щати с две точки за класацията на WTA

Играещите с лява ръка Юлия Стаматова и Ани Вангелова отпаднаха във втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в гръцкия град Ираклион с награден фонд 10 000 долара. Поставената под №3 Стаматова не излезе поради контузия за двубоя си срещу Виктория Кузмова (Словакия).

Вангелова пък загуби от Анастасия Комардина (Русия) с 2:6, 6:7(3).Юлия Стаматова и Вивиан Златанова се отказаха и от четвъртфиналния мач на двойки, заради травмата на Стаматова. Така приключи българското участие в Гърция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини