Григор Димитров девети и в Монте Карло



24-03-2015 09:38 | Любомир Тодоров

Най-добрият спортист на България Григор Димитров за момента ще бъде поставен под №9 за турнира на червени кортове от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло с официално наименование АТР Monte-Carlo Rolex Masters, който ще се проведе от 13 до 19 април. Той е на същата позиция и за състезанието, което тече в момента в Маями.

Това стана ясно след публикуването на списъка с участниците в престижното състезание, което по традиция поставя началото на сезона на клей в Европа. Димитров, който е 11-и в световната ранглиста, ще бъде девети заради отказа на двама тенисисти от Топ 10.

Четвъртият в класацията шотландец Анди Мъри ще сключи брак с приятелката си Ким Сиърс на 11 април и отдавна обяви, че си взема почивка заради радостното за него събитие. Другият, който пропуска Монте Карло, е №5 в света Кей Нишикори.

Хасковлията се представя добре в Монако. Миналата година стигна осминафинал, където отстъпи на Давид Ферер с 4:6, 2:6. През 2013-а игра четвъртфинал като в тази фаза загуби от Рафаел Надал с 2:6, 6:2, 4:6.

Водач в схемата ще бъде Новак Джокович, който триумфира в Княжеството през 2013 г. Втори ще бъде миналогодишният финалист Роджър Федерер. Спечелилият осем поредни титли Рафаел Надал е поставен под №3. Шампионът от последното издание Стан Вавринка е пети в схемата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини