Ноле: Рекордът силно ме мотивира (+ВИДЕО)



23-03-2015 10:03 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович успя да спечели снощи финала в Индиън Уелс, след като надигра Роджър Федерер с 6:3, 6:7(5), 6:2. Това донесе на сърбина четвърти трофей от турнира от сериите "Мастърс 1000", което е изравнен рекорд, и юбилейна 50-а титла в кариерата.

Така 27-годишният Ноле стана едва 12-ия тенисист в Оупън ерата с подобно постижение и задмина своя треньор Борис Бекер, който има 49 купи. За това постижение Джокович получи торта.

"Вярвах, че мога да спечеля всичко, включително и тази титла. Благодарен съм за всеки момент, прекаран на корта. Разбира се, рекордът силно ме мотивира за този турнир. Страхотно е, че успях да спечеля 50-ата титла на голям турнир, в мач, в който чувствах, че съм по-добрият. Това ще ми даде самочувствие не само при следващите мачове срещу Роджър, но и за Маями и остатъка от сезона", каза с усмивка Новак на шампионската пресконференция.

"Мисля, че изиграх страхотен мач, стабилен, с голяма интензивност и желание да стигна всяка точка. Можех да свърша работата си и по-рано. Заслугата е на Роджър, който се пребори. Той показа отново, че е състезател и шампион, който никога не се предава", призна Джокович.

При 5:4 точки в тайбрека във втория сет, само на две от победата, Ноле направи две поредни двойни грешки, което доведе до сетбол за Федерер, който го реализира. Любителите по света със сигурност могат да си отдъхнат: случва се и на най-добрите, коментира сайтът на АТР.

"Ние сме човешки същества и напрежението също ни влияе, това е напълно нормално, въпреки че имам огромен опит. Роджър също  при 3:2 гейм в третата част направи двойна грешка, която ми донесе пробив. Така че се случва, нормално е на това ниво при това напрежение. Това, че ми трепереше ръката, докато пиех вода в тайбрека, също е нормално. Тялото реагира по начин, който не можеш да контролираш. Бях притеснен и се поддадох на емоциите", разкри още Новак.

 

ВИЖТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МОМЕНТИ ОТ ФИНАЛА


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини