Пиронкова срещу квалификантка и в Маями



23-03-2015 08:14 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще играе срещу квалификантка на старта на турнира от категория "премиер задължителен" в Маями. Тя започна срещу преминалата пресявките тенисистка и в Индиън Уелс, когато загуби от Сесил Каратанчева.

Този сценарий може да се повтори и във Флорида, защото Каратанчева започва в квалификациите днес срещу белгийката Месташ. Първият двубой на Пиронкова ще бъде на 25 март.

При успех 27-годишната пловдивчанка ще се изправи срещу №15 в схемата Флавия Пенета от Италия, която почива в първия кръг. Цвети победи Пенета в последния им двубой през януари в първия кръг на турнира в Сидни с 6:3, 7:6.

При нов успех в третия кръг лидерът на националния ни отбор ще се изправи срещу №20 в схемата и финалистка от Индиън Уелс Йелена Янкович от Сърбия. Пиронкова е в третата четвъртина на схемата от 96 тенисистки, в която са шампионката от снощи Симона Халеп и Южени Бушар.

Цветана ще играе за десети път в Маями. Тя записа най-доброто си постижение миналата година, когато стигна до трети кръг след успехи над Галина Воскобоева и Сорана Кърста и загуба от Ангелик Кербер.

 

Днес трябва да бъде изтеглен и жребият при мъжете, където Григор Димитров трябва да бъде поставен под №10.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини