Симона Халеп триумфира в Индиън Уелс



22-03-2015 22:56 | Станко Димов

Румънката Симона Халеп взе най-престижната си титла, след като триумфира на турнира в Индиън Уелс от категория "премиер задължителен". На финала в Калифорния третата поставена се наложи след обрат над №18 в схемата Йелена Янкович от Сърбия с 2:6, 7:5, 6:4, в мач, продължил повече от два часа и половина, който не впечатли с качеството си тенис естетите.

Янкович стартира с пробив при петата си възможност. Халеп не се притесни и го върна веднага. Бившата номер едно в света постигна втори брейк за 3:2. В седмия гейм румънката отново допусна пробив от 40:15 след колеблив сервис. След това шампионката от 2010 г. Йелена сервираше за сета, стигна до точка за спечелването му и я реализира след ретур н мрежата на съперничката. Частта продължи 45 минути.

И във втория сет 30-годишната тенисистка от Белград нанесе първия удар с пробив за 3:2. Халеп изглеждаше сломена, но тутакси го върна с гейм на нула, за което спечели аплодисментите на Йон Циряк, който беше в нейната ложа. И пак Янкович повтори пробива за 4:3. И този път 23-годишната Симона го върна след един дълъг и нервен гейм.

Йелена за трети път направи брейк и вече сервираше за титлата при 5:4. Но отново Халеп спази сценария и изравни със смела игра след 30:30. Най-накрая румънката взе подаването си и сръбкинята вече трябваше да сервира за оставане в сета. Янкович не се справи и капитулира при втория сетбол.

Традицията беше продължена и в решителната част. Йеца проби за 2:1, не без помощта на мрежата. Последва обичайната за двете размяна на брейкове до 3:2. След това на корта дойде треньорът на Халеп Виктор Йонита. Тя пак направи рибрейк, а после и взе подаването си, за да излезе напред в резултата при 4:3. Последва пробив за Симона и вече тя сервираше за титлата. Но отговорът на Янкович беше брейк. В последния гейм Халеп направи последния, 18-и, пробив във финала, при това на нула, което й донесе трофея.

За Симона това е 11-а титла в кариерата. Шампионката взема 1000 точки за световната ранглиста и 900 400 долара от наградния фонд. За финалистката Янкович останаха 650 точки и 439 420 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини