Дежавю: Федерер срещу Джокович на финала в Индиън Уелс



21-03-2015 23:35 | Станко Димов

Роджър Федерер и Новак Джокович за втори поредна година ще определят шампиона от първия за сезона „Мастърс 1000” турнир в Индиън Уелс.

След като Ноле спечели с 2:0 сета полуфиналния си сблъсък с Анду Мъри, същото направи и Федерер. Макар и не толкова изразителен, швейцарецът се наложи със 7:5, 6:4 над Милош Раонич и си заслужи мястото на финала в неделя.

Това беше десети дуел между двамата, след който Федерер води с изразителното 9:1 победи. ФедЕкспрес направи решителен пробив в края на първия сет, с който поведе с 6:5. След това, с гейм на 0 на сметката си, Федерер приключи сета.

Швейцарецът започна с пробив и втория сет. Той се справи рано с подаването на съперника и до края на срещата не позволи на Раонич да се върне в двубоя.

Освен за втори пореден път на финала в Индиън Уелс, в неделя Федерер и Джокович ще се изправят за 38-ми път. До момента Роджър води с 20:17 победи. Последният двубой между двамата бе преди няколко седмици на финала в Дубай, когато след отлична игра от начален удар победата отиде на сметката на Федерер. 

Иначе Федерер има 4 титли в Индиън Уелс, докато Джоковия е с титла по малко от надпреварата, известна сред феновете като „петия турнир от Големия шлем”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини