Григор Димитров с втора загуба за 24 часа



27-06-2010 19:38 | Николай Драгиев

Григор Димитров отпадна в пресявките на силния турнир от сериите "Чалънджър" в Брауншвайг, който е с награден фонд от 106 хиляди евро. Първата ракета на България отстъпи на 279-ия в света Габриел Трухийо-Солер с 5:7, 4:6.

 

Това бе трети мач на Гришо в рамките на 24 часа. Вчера той игра полуфинал в друг германски град - Марбург, където загуби от Симоне Ваньоци, който впоследствие грабна титлата. По-рано днес българинът победи 35-годишния Себастиан Прието от Аржентина с 2:0 сета. 

 

За съжаление Димитров се оказа безсилен пред наглед непретенциозния испанец. В момента Григор е най-уязвим на клей и това се показа за пореден път срещу специалист на тази настилка. 

 

Националът ни за Купа "Дейвис" започна уверено и проби подаването на испанеца, повеждайки с 4:2 в първия сет. Тук някъде Трухийо-Солер установи контрол над срещата. Той не просто изравни резултата, а при 5:5 реализира втори пробив, което се оказа решаващо.

 

Подобно развитие имаше и вторият сет. Гришо и Солер си размениха по един пробив, преди испанецът да направи втори решителен такъв. Това се случи при 2:2, което изведе ибериеца до преднина от 4:2. Нищо не сломи Солер до края и той с лекота приключи срещата.

 

Така героичният опит на Григор да се пребори с умората, натрупала се в последната седмица и да влезе в основната схема в Брауншвайг, приключи безуспешно.

 

Така той ще може да се присъедини към тима на България за Купа "Дейвис", който се събира утре в София. Той си тръгва от Германия с 32 точки за ранглистата, спечелени единствено в Марбург.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини