Пенета надигра Шарапова в дербито на шампионките



18-03-2015 07:52 | Любомир Тодоров

Защитаващата титлата си в Индиън Уелс Флавия Пенета се класира на четвъртфиналите. Италианката, която е №15, победи втората поставена Мария Шарапова с 3:6, 6:3, 6:2, която спечели престижния турнир през 2013 г.

В първата част рускинята проби за 5:3 и след това успя да затвори сета. Във втората 33-годишната Пенета постигна брейк за 4:2, който й беше достатъчн да изравни частите. Финалистката от София Флавия направи невероятна серия в заключителния сет и взе пет поредни гейма до 5:1 и после лесно спечели двубоя.

Италианката завърши срещата с 15 уинъра и 34 непредизвикани грешки (7 двойни). Маша приключи с 27 печеливши удари, но и 42 грешки (11 двойни). Тенисистката от Бриндизи вече води с 3-2 успеха срещу приятелката на Григор Димитров, която сподели съдбата му и също отпадна на осминафинал. Пенета е спечелила последните три двубоя срещу Шарапова.

В началото на мача камерите уловиха сълзи по лицето на хубавата Флавия. След края на първия сет тя напусна корта. После призна, че няма представа защо се е разплакала, случвало й се за първи път и била много изненадана. Пенета отишла в съблекалнята, за да си поплаче и покрещи, за да се освободяла емоционално.

"Не съм мислила дали да се откажа. Няма да направя оценка на сезона и да вземе евентуално такова решение преди US Open", призна тя.

 

Пенета излиза срещу Забине Лизицки на четвъртфинал. Германката се наложи над Каролин Гарсия от Франция с 6:4, 6:4.

 

Прекратилата 14-годишния си бойкот Серина Уилямс имаше доста проблеми срещу Слоан Стивънс, но успя да надделее с 6:7(3), 6:2, 6:2. Световната номер едно направи 52 непредизвикани грешки, девет от тях двойни, срещу 31 печеливши удари и 13 аса в мача, който се игра при температура над 30 градуса. За Серина това беше 14-а поредна победа.

В следващия кръг Уилямс очаква №27 Тимеа Бачински. Швейцарката се наложи над Елина Свитолина от Украйна с 4:6, 6:1, 6:1.

В очакваното повторение на финала на турнира в Дубай Симона Халеп отново спечели срещу Каролина Плишкова, този път с 6:4, 6:4. Третата в схемата румънка постигна по един пробив в края на всеки сет, за да победи чешката тенисистка.

На четвъртфиналите Халеп излиза срещу №12 Карла Суарес-Наваро. Испанката отстрани Хедър Уотсън от Великобритания със 7:6(5), 3:6, 6:1.

Приключи участието на една от изненадите Белинда Бенчич, който записа успех срещу Вожняцки в предишния кръг. Бившата номер едно в света и 18-а в схемата Йелена Янкович победи 18-годишната швейцарка с 6:3, 3:6, 6:3.

Сръбкинята ще играе с непоставената Леся Цуренко (на снимката долу). Украинката сензационно надделя над шестата поставена Южени Бушар с 6:7(5), 7:5, 6:4, въпреки че губеше с 0:3 в решителния трети сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини