Симона Халеп отново спечели в 3 сета (+СНИМКИ)



16-03-2015 09:45 | Любомир Тодоров

Третата поставена Симона Халеп записа победа в три сета в последния двубой от вечерната програма на BNP Paribas Open в Индиън Уелс. Румънката се наложи с 6:1, 3:6, 6:1 над Варвара Лепченко, която представя Съединените щати, за да се класира за четвъртия кръг на турнира от категория "премиер задължителен".

След перфектна първа част Халеп намали оборотите и левичарката Лепченко набързо поведе с 4:1, а след това изравни частите. Но в третия сет победителката от Турнира на шампионките в София през 2013 г. беше безапелационна и взе втора трисетова победа.

Неувереността на моменти на Симона вероятно се дължи и на психическото й състояние след вестта за самоубийството на първия й братовчед. Халеп призна, че първоначално е мислела да се оттегли, но е решила да продължи. Тя посвети първия си успех в турнира на неговата памет.

В следващия кръг румънката излиза срещу №14 Каролина Плишкова в повторение на финала в Дубай преди 2 седмици, спечелен от Симона. Словачката надделя над 19-ата поставена Гарбине Мугуруса от Испания със 7:5, 6:4, като постигна по един пробив във всеки сет.

Така Плишкова стана първата тенисистка с 20 победи през този сезон. Каролина успя да се порадва на постижението си едва няколко часа.

Причината е, че швейцарката Тимеа Бачински го изравни. Тя отстрани №8 Екатерина Макарова след люта битка с 3:6, 7:5, 6:4. Бачински губеше със сет и пробив във втория, но успя да изравни и спечели частта. В третата етническата унгарка беше дори с два брейка назад, но финишира мощно и заслужено спечели двубой №20 през 2015-а.

 

Снимки от седмия ден в Индиън Уелс - тук!

 

За Тимеа това беше 14-а поредна победа. Тя грабна титлите в Акапулко и Монтерей, преди да пристигне в Индиън Уелс и записа две победи за "Фед къп". Следващата опонентка на 27-ата поставена Бачински е младата украинка Елина Свитолина, която отстрани №10 Луцие Шафаржова от Чехия със 7:6(5), 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини