Федерер и Надал продължават с победи близнаци (+ВИДЕО)



16-03-2015 07:41 | Любомир Тодоров

Носителите на общо седем титли от Индиън Уелс Роджър Федерер и Рафаел Надал записаха победи с еднакви резултати и се класираха убедително за третия кръг. Изненадата на деня е отпадането на №7 в схемата Стан Вавринка.

Вторият поставен Федерер се наложи с 6:4, 6:2 над аржентинеца Диего Шварцман. Мачът продължи 63 минути и в него четирикратният шампион от турнира в Калифорния постигна 3 пробива, като имаше общо 9 възможности. За Роджър, който загуби на финала миналата година от Джокович, това беше шеста поредна победа след петте в Дубай.

"Смятам, че се движех добре. Винаги гледам да нагласям играта ми спрямо съперника. Шварцман може да бъде труден. Доволен съм, че играх според възможностите ми в момента. Със сигурност има неща, които мога да правя по-добре, но като за първи мач, беше един добър старт", призна Федерер.

Следващият му съперник е №30 в схемата Андреас Сепи. Италианецът надигра с 6:4, 6:4 румънския квалификант Виктор Ханеску.

Рафа Надал записа също 6:4, 6:2 срещу холандеца Игор Сейслинг. Третият поставен испански левичар приключи срещата за 72 минути. Той постигна три пробива и отрази единствения брейк пойнт на съперника.

"Изиграх солиден мач за тази фаза на турнира. Доволен съм от начина, по който се представих. Направих малко грешки, спечелих висок процент точки с моя сервис. Важен елемент беше придвижването по корта. Мисля, че тази вечер бях малко по-бързо, отколкото преди месец", коментира Рафа.

В третия кръг деветкратният шампион от "Ролан Гарос" очаква друг левичар - американеца Доналд Йънг.

Стан Вавринка приключи изненадващо още в първия си двубой. Робин Хаасе от Холандия го победи с 6:3, 3:6, 6:3 след близо два часа игра. Швейцарецът започна сезона отлично, като спечели титлите в Ченай и Ротердам и игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия.

Хаасе беше загубил всичките шест двубоя срещу Вавринка, но игра добре и реализира по един пробив в първия и третия сет, което беше достатъчно за изненадващия успех на 27-годишния тенисист от Хага.

 

Видео от най-интересното от неделя в Индиън Уелс:

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини