Емоционално завръщане на Серина Уилямс



14-03-2015 10:39 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс направи едно емоционално, но и трудно завръщане на турнира в Индиън Уелс, където беше играла за последно през 2001 година.

Американката се просълзи при излизането си на централния корт, когато 16 000 човека станаха на крака и я аплодираха дълго. Тя се наложи във втория кръг над румънката Моника Никулеску със 7:5, 7:5 след повече от два часа игра. Двубоят не започна добре за Серина, за която това беше първа среща след финала на Откритото първенство на Австралия през януари.

Никулеску проби за 2:0, а при 5:4 сервираше за спечелване на сета. След 30:30 обаче Уилямс вдигна оборотите, върна брейка, а в 12-ия гейм стигна до сетбол и го реализира с бекхенд по правата. Във втората част Серина отново направи решителен пробив в заключителната игра, като ликува при първия си мачбол, когато форхендът на съперничката излезе в аут.

"Чувствам се добре. Бях малко нервна в началото в дните преди мача. Но сега всичко е наред. Това е един от най-върховните моменти в кариерата ми, който ме прави горда. Съперничката ме затрудни много. Казах си: не можеш да загубиш този мач, измисли начин да го спечелиш. Има сълзи, които не можеш да спреш. Чувствах се много добре тук. Направих правилния избор, исках до се върна", призна Серина.

Следващата съперничка на Уилямс е Зарина Диас от Казахстан, която победи хърватката Дона Векич с 6:3, 6:3.

И другите фаворитки се класираха за третия кръг. Третата в схемата Симона Халеп се наложи над руската квалификантка Дария Гаврилова с 2:6, 6:1, 6:2. Поставената под №7 Агниешка Радванска пък отстрани американката Алисън Риск с 6:3, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини