Райън Харисън спря Марди Фиш при завръщането му



13-03-2015 10:07 | Любомир Тодоров

Завръщането на 33-годишния Марди Фиш беше очаквано с интерес на турнира в Индиън Уелс, който е първият за годината от категория "Мастърс 1000". Ветеранът обаче приключи в първия кръг, след като отстъпи на участващия с "уайлд кард" Райън Харисън в американско дерби с 4:6, 6:4, 6:7(3), въпреки че имаше два мачпойнта.

За Фиш това бе първи официален двубой от август 2013-а. Достигналият до №7 в световната ранглиста янки направи цели 52 непредизвикани грешки в срещата.

От своя страна Харисън, който привлече вниманието върху себе си, като отстрани Григор Димитров в Акапулко, отрази 12 от 15-те точки за пробив на съперника в срещата, която продължи повече от 2 часа и половина игра.

Най-интересното се случи при 4:4 във втория сет на срещата. Фиш стигна една къса топка и я върна, но от набраната скорост загуби равновесие и се прехвърли през мрежата и застана почти на глава. Харисън, който е 11 години по-млад от Марди, хвърли ракетата и помогна на съперника си, което бе прието с аплодисменти от публиката.

Виж видеото от ситуацията тук!

"Той е страхотен атлет! Толкова дълго не е играл, но направи страхотен мач. Мисля, че и двамата бяхме малко нервни, но съм щастлив, че продължавам", заяви №110 в ранглистата Харисън, който във втория кръг излиза срещу Кей Нишикори.

 

Фиш и Григор Димитров започват днес участието си в турнира на двойки. Техни съперници са испанците Давид Ферер и Фернандо Вердаско. Срещата е втора на корт №6, където прогпрамата стартира в 20 часа наше време.

 

Повече от 2 часа трябваше да играе и Хуан Монако, за да спечели. Аржентинецът се наложи над Теймураз Габашвили от Русия с 6:2, 3:6, 6:3. Следващият съперник на Монако е №10 в схемата Марин Чилич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини