Виктория Томова директно в схемата на турнир в Италия



26-06-2010 16:13 | Николай Драгиев

Европейската шампионка до 14 години Виктория Томова за първи път влезе директно в основна схема на турнир за жени на ITF заради класирането си в световната ранглиста, съобщи Racketi.com. Софиянката ще започне в понеделник участието си в Кремона, Италия, на състезанието на клей с награден фонд 10 000 долара. В момента българката е №848 в класацията.

 

За 15-годишната Вики това ще бъде пети турнир под егидата на световната тенис федерация и общо шести за жени като добавим и участието й с покана в Маями, който е от календара на WTA. На 23 март 2010 година във Флорида Томова отстъпи на Каролина Шпрем (Хърватия) след 1:6, 6:3, 3:6 в дебюта си.

 

До последно не беше ясно дали петата в света с отбора на България ще влезе в схемата в Италия. Виктория имаше готовност да играе и в квалификациите, защото до сряда беше трета под линията, и пристигна в Кремона в четвъртък. На този турнир Томова ще играе за първи път официални мачове с новата си екипировка Nike.

 

Първата среща на Томова при жените беше на 9 септември 2009 година на турнира в Русе, където влезе в схемата с „уайлд кард”. В нея Вики победи Хюлия Велиева с 6:3, 6:3 и после записа най-високото си класиране, като бе спряна на полуфинал от друга българка – Мартина Гледачева (1:6, 4:6).

 

След това възпитаничката на треньора Михаил Кънев игра с покани на стохилядника в София и в Сандански. В Добрич вече нямаше право на „уайлд кард” и тръгна от квалификациите, за да стигне четвъртфинал, където отстъпи на Диа Евтимова с 4:6, 6:1, 4:6.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини