БФ Тенис отбеляза Европейския ден на тениса на Спешъл олимпикс



10-03-2015 17:09 | Станко Димов

Българската федерация по тенис и Спешъл Олимпикс България (СОБ) отбелязаха днес Европейския ден на тениса на Спешъл олимпикс. В Националния тенис център в Борисовата градина в София деца с интелектуални затруднения, деца аутисти и хора с увреждания имаха възможност да излязат на корта заедно с някои от най-добрите ни млади тенисисти и да получат ценни съвети от треньори от тенис центъра.

Официални гости на събитието бяха президентът на БФ Тенис Стефан Цветков, директорът на Спешъл Олимпикс България Христо Хростозов, както и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Сред присъстващите бяха и почти всички състезатели от мъжкия ни национален отбор, който снощи се завърна от Латвия.

„Щастлив съм, че заедно отбелязваме Европейския ден на тениса на Спешъл олимпикс. С днешното събитие БФ Тенис продължава да разширява своята социална политика като освен програмата за развитие на тениса за хора в инвалидни колички, подкрепяме и каузата на деца аутисти и сме партньор в организирането на инициативи, повишаващи нивото на информираност за аутизма в българското общество. Ето че вече оформяме добро взаймодействие и със Спешъл Олимпикс България. Целта ни е да осигурим достъп до тениса на хора с интелектуални затруднения, като това е само началото на поредица от подобни инициативи. Стремежът ни е да намираме повече пътища за признаване, социализиране и приемане на хората с интелектуални затруднения и физически увреждания”, коментира президентът на БФ Тенис Стефан Цветков.

Приветствие към участниците в проявата отправи и министър Кралев.
„Скъпи атлети, вярвам, че обединени от любовта си към спорта, вие ще се докоснете до един свят, в който ще намерите много приятелства и ще усетите радостта от победата.  Събития като днешното са много ценни и кореспондират с мисията на Спешъл Олимпикс да се работи в сферата на спорта, здравето, образованието и създаването на общности”.

Директорът на СОБ Христо Христозов благодари на министър Кралев за подкрепата и изрази надежда, че днешното мероприятие е само началото на едно ползотворно и успешно партньорство с БФ Тенис.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини