Трета поредна победа в Юрмала и място във II кръг!



08-03-2015 17:37 | Станко Димов

България се класира за втори кръг на зона II за Купа „Дейвис”, неофициално световно отборно първенство по тенис. Това стана факт, след като нашият тим се справи като гост на Латвия с 3:1 победи. Днешният успех донесе Димитър Кузманов, който се справи с 3:1 сета с Мартинс Подзуш, в отделните части 7:6 (6), 5:7, 6:2, 6:4.

Победата в Юрмала над Латвия е още по-сладка предвид факта, че нашият състав бе без първите си две ракети – Григор Димитров и Димитър Кутровски.

Как се стигна до победата на България над Латвия? Нашите стартираха с фалстарт дуела, след като Александър Лазов загуби с 0:3 сета първия мач на сингъл в петък. Тежката загуба на левичаря от Пазарджик бе нанесена от Мартинс Подзуш.

Във втория сингъл Димитър Кузманов показа невероятни физически и психологически качества, след като успя да надвие с 3:2 сета близнака на Мартинс – Янис. В петия сет Мико успя да измъкне победата с маратонското 12:10 гейма.

Драмата продължи и в събота, когато в двубоя на двойки България изоставаше с 0:2 сета, но осъществи „пълен ремонт” и се поздрави до успех с 3:2 сета. В герои за нашия тим се превърнаха ветеранът Илия Кушев и Тихомир Грозданов.
 
Така в неделя нашите се нуждаха само от една победа, за да си подпечатат продължаването напред в турнира. Донесе я Мико, който успя да „отмъсти” за загубата на Лазов в петък и надви Мартинс Подзуш с 3:1 сета.

Благодарение на успеха България спечели дуела с Латвия, а във втори кръг ще бъде гост на състава на Люксембург, който в същото време поведе с 3-1 на гостите от Мадагаскар. В отбора на Великото Херцогство личи името на опитния Жил Мюлер, който от началото на сезона демонстрира отлична форма.

Двубоят с Люксембург ще бъде в периода 17-19 юли, а при нов успех нашите ще се класират за решителния трети кръг, победителят от който ще се класира в по-горна група (първа) за Купа „Дейвис”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини