Цибулкова се подлага на операция, надява се да се върне за Уимбълдън



06-03-2015 19:33 | Станко Димов

Доминика Цибулкова е поредната топ състезателка, която ще пропусне започващия другата седмица силен турнир в Индиън Уелс. На пресконференция в Братислава тенисистката разкри, че трябва спешно да се подложи на операция на ахилесово сухожилие на левия крак.

Цибулкова разкри, че първоначално е планирала да се подложи на операция след US Open, но през последните дни проблемът се е задълбочил и интервенцията трябва да се извърши възможно най-скоро.

„Трябва да се подложа на операция на левия крак, защото там имам растеж на кост, която не ми позволява да играя или тренирам нормално. Надявам се да се завърна на корта за сезона на трева”, коментира Цибулкова.

Цибулкова ще се подложи на операция в понеделник, а в следващите 2 седмици ще бъде в пълна почивка. Ако всичко е нормално, тенисистката ще може да започне тренировки след 6 седмици. Надеждите са Доми да се завърне на корта за Уимбълдън.

По-рано през седмицата отказ от участие в Индиън Уелс потвърди и Петра Квитова, която обяви, че се чувства „изчерпана” и иска няколко седмици почивка. Пои традиция в турнира няма да участва и Винъс Уилямс, която от години бойкотира надпреварата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини